Slovník
aktivních složek

Aktivní složky

Receptury dermokosmetiky DERMEDIC jsou založeny na znalostech a dermatologické, technologické i laboratorní praxi, při zachování nejvyšších standardů kvality a bezpečnosti. Při zpracování dermokosmetiky navíc dodržujeme aktuální pokyny EADV (European Academy of Dermatology and Venerology), které se týkají doporučení a směrů v péči a léčbě kůže. V souladu s pravidlem „MINIMUM složek - MAXIMUM efektů“ jsme maximálně omezili použití dráždivých, alergizujících, vonných složek a barviv. Vhodné složení a přesně navržená koncentrace aktivních složek garantují účinnost přípravků při péči o citlivou pokožku a podpoře léčebné terapie jejích nejčastějších problémů.

Zázvor

Výtažek ze zázvoru obsahuje přírodní antioxidanty, které účinně zpomalují vliv volných radikálů na kůži, neboť způsobují jejich rozpad na jednodušší, neškodné sloučeniny. Výtažek ze zázvoru je schopen zcela zastavit proces rozkladu kolagenu, přispívá tedy k udržení pružnosti pokožky. Z tohoto důvodu je zázvor ideální složkou omlazujících a protistárnoucích přípravků a také přípravků pro zpevnění pokožky a tvarování postavy. Zázvor je také známý svými antibakteriálními a protizánětlivými vlastnostmi: používá se jako zklidňující přípravek v peelingových přípravcích.

ZinCidone (zinek)

Zinková sůl kyseliny L-PCA. Kyselina L-PCA je získávána během procesu cyklizace kyseliny glutamové. Zinek je znám tím, že zpomaluje účinek enzymu urychlujícího produkci dihydroxytestosteronu - hormonu kontrolujícího aktivitu mazových žláz (zinek zpomaluje aktivitu 5-alfa reduktázy v pokožce s mazotokem). Redukuje nadměrnou sekreci kožního mazu, zmírňuje podráždění a zánětlivé stavy pokožky.

Zelený čaj
(Camellia sinensis L.)

Výtažek ze zeleného čaje je důležitou kosmetickou surovinous všestranným využitím. Je součástí mnoha kosmetických produktových řad, protože zpomaluje aktivitu enzymu kolagenázy, který odpovídá za rozpad kolagenu v pokožce. Tato schopnost - ve spojení se silným antioxidačním účinkem - způsobuje, že výtažek ze zeleného čaje je ideální složkou výrobků zpomalujících stárnutí. Jako účinný protizánětlivý přípravek nachází výtažek ze zeleného čaje často uplatnění v kosmetice určené k péči o jemnoua podrážděnou pokožku, na kterou má zklidňující účinek a současně jí dodává hedvábnou hladkost. Výtažek ze zeleného čaje předchází také poškození pokožky, ke kterému dochází pod vlivem dlouhodobého vystavení UVB záření. Má se také za to, že chrání pokožku před nádory. Z tohoto důvodu je často používán v kosmetice na opalování s ochranným faktorem. Při vnějším použití urychluje metabolismus v kožních buňkách, stimuluje spalování tuků aodstraňování toxinů. S ohledem na tyto vlastnosti se osvědčuje jako složka kosmetiky pro péči o pokožku s celulitidou. Ve výrobcích určených k péči o ústní dutinu pomáhá osvěžit dech. Výtažek ze zeleného čaje se přidává také do výrobků určených k péči o vlasy, neboť způsobuje, že se stávají silnějšími, lesklejšími a nadýchanými.

Ženšen

Stimuluje obnovu pokožky, obnovuje fyziologickou rovnováhu pokožky, reguluje také vodní a lipidové hospodářství. Stimuluje vlasový folikul a zlepšuje prokrvení kůže.