Slovník
aktivních složek

Aktivní složky

Receptury dermokosmetiky DERMEDIC jsou založeny na znalostech a dermatologické, technologické i laboratorní praxi, při zachování nejvyšších standardů kvality a bezpečnosti. Při zpracování dermokosmetiky navíc dodržujeme aktuální pokyny EADV (European Academy of Dermatology and Venerology), které se týkají doporučení a směrů v péči a léčbě kůže. V souladu s pravidlem „MINIMUM složek - MAXIMUM efektů“ jsme maximálně omezili použití dráždivých, alergizujících, vonných složek a barviv. Vhodné složení a přesně navržená koncentrace aktivních složek garantují účinnost přípravků při péči o citlivou pokožku a podpoře léčebné terapie jejích nejčastějších problémů.

Ennacomplex

Komplex rostlinných extraktů: vilínu virginského, vlašského ořechu, arniky horské a červených vinných hroznů. Je to speciální směs, vytvořená pro použití v různých typech kosmetických přípravků, se specifickým účinkem na popraskané žilky. Každá z použitých rostlin má aktivní látky (třísloviny, antokyany atd.) s pozitivním vlivem na pokožku. Například vilín virginský byl vybrán s ohledem na stahující, zprůchodňující a léčebný účinek a schopnost utěsnit krevní vlásečnice. Arnika horská s ohledem na čisticí, protiotokové, těsnicí a regenerační účinky. Ennacomplex pomáhá zmenšit propustnost kapilár, což zlepšuje vzhled pokožky a snižuje viditelnost zarudnutí.

Erytrulóza

Erytrulóza je cukerná sloučenina, která doplňuje účinek DHA v samoopalovacích výrobcích. Chemickým složením se podobá DHA a vykazuje podobné vlastnosti, ale přitom je stabilnější. Tato vlastnost je některými považována za vadu, neboť na první výsledky zbarvení pokožky je nutné čekat téměř 24 hodin. Avšak díky pomalejšímu pronikání přes rohovou vrstvu pokožky lze přípravek nanášet rovnoměrně a dosáhnout hezčího opálení než po použití DHA. Díky pomalejšímu a mírnějšímu účinku erytrulózy ji lze používat v přírodní kosmetice.

Spojením účinku erytrulózy DHA lze dosáhnout hezké, přirozené barvy opálení a značně prodloužit efekt na pokožce.

Extrakt z rozmarýnu

Vonná složka, která má povzbuzující a antiseptický účinek, často se nachází v přípravcích na mastnou pleť.

Extrakt z kamejky lékařské

Redukuje pavučinky, zmenšuje otoky, zmírňuje zánětlivé stavy.

Extrakt z pomerančové kůry

Enzymy obsažené v oleji z pomerančové kůry odlupují odumřelé kožní buňky a dodávají pokožce svěží a zářivý vzhled. Tato složka se přidává také do kosmetiky určené pro zralou pleť, protože zpomaluje vznik známek stárnutí a stimuluje syntézu kolagenu.