Slovník
aktivních složek

Aktivní složky

Receptury dermokosmetiky DERMEDIC jsou založeny na znalostech a dermatologické, technologické i laboratorní praxi, při zachování nejvyšších standardů kvality a bezpečnosti. Při zpracování dermokosmetiky navíc dodržujeme aktuální pokyny EADV (European Academy of Dermatology and Venerology), které se týkají doporučení a směrů v péči a léčbě kůže. V souladu s pravidlem „MINIMUM složek - MAXIMUM efektů“ jsme maximálně omezili použití dráždivých, alergizujících, vonných složek a barviv. Vhodné složení a přesně navržená koncentrace aktivních složek garantují účinnost přípravků při péči o citlivou pokožku a podpoře léčebné terapie jejích nejčastějších problémů.

Dermochlorella

Komplex aminokyselin ze zelené mikrořasy Chlorella Vulgaris. Redukuje tmavé kruhy a otoky pod očima, rozjasňuje pokožku a zmenšuje její pigmentaci.

D-Pantenol

D-Panthenol je provitamínem vitamínu B5. Provitamín znamená, že látka je v organismu a také na pokožce přetvořena na vitamín B5, čili kyselinu pantothenovou. Tato kyselina hraje velmi důležitou roli v metabolismu a vyskytuje se téměř v každé buňce organismu. D-Panthenol při vnějším použití urychluje dělení buněk pokožky, má zklidňující účinek na podrážděnou a zarudlou pokožku, je vhodný také na spálenou pokožku.
D-Panthenol má léčebný účinek. Vědecký výzkum prokázal, že proniká pokožkou, shromažďuje se ve škáře a tam se mění na vitamín B5, čili kyselinu pantothenovou. D-Panthenol v krému způsobuje, že kosmetický přípravek má nejen zklidňující a léčebný účinek, ale také se snadněji nanáší. Kromě toho může akumulovat vodu, proto přispívá k hydrataci pokožky. Díky tomu je pokožka měkká a pevná.

DHA Dihydroxyaceton

Dobře rozpustný ve vodě a etanolu. Cukrová látka používaná zejména v samoopalovacích přípravcích, solární a opalovací kosmetice. Způsobuje zbarvení pokožky v důsledku reakce s aminokyselinami obsaženými v pokožce. V jejím důsledku se tvoří barevné pigmenty, které se nerozpouští ve vodě. Reakce je doprovázena charakteristickým zápachem. Intenzita barvy závisí mj. na obsahu DHA v kosmetickém přípravku a tloušťce rohové vrstvy. Doba návratu pokožky k její vlastní barvě závisí na rychlosti odlupování buněk horní vrstvy pokožky. Dihydroxyaceton je nezbytnou součástí samoopalovacích krémů.

Dry flo pc

Zmatňující faktor, který absorbuje kožní maz. Derivát kukuřičného škrobu. Snižuje viskozitu výrobku, vyhlazuje pokožku.