Slovník
aktivních složek

Aktivní složky

Receptury dermokosmetiky DERMEDIC jsou založeny na znalostech a dermatologické, technologické i laboratorní praxi, při zachování nejvyšších standardů kvality a bezpečnosti. Při zpracování dermokosmetiky navíc dodržujeme aktuální pokyny EADV (European Academy of Dermatology and Venerology), které se týkají doporučení a směrů v péči a léčbě kůže. V souladu s pravidlem „MINIMUM složek - MAXIMUM efektů“ jsme maximálně omezili použití dráždivých, alergizujících, vonných složek a barviv. Vhodné složení a přesně navržená koncentrace aktivních složek garantují účinnost přípravků při péči o citlivou pokožku a podpoře léčebné terapie jejích nejčastějších problémů.

AC. NET.

Komplex s léčivým účinkem na pokožku se sklonem k akné. Zmírňuje zánětlivé stavy pokožky prostřednictvím zmenšení nadměrného vylučování kožního mazu, nadměrného rohovatění a množení bakterií v ucpaných mazových žlázách. Je sloučeninou kyseliny olejové a NDGA (Nordihydroguaiaretic Acid). Kyselina olejová bojuje s nadměrným vylučováním kožního mazu. NDGA reguluje růst buněk, snižuje nadměrné rohovatění a zánětlivý stav.

AHA Care (kyselina glykolová + L-arginin)

V závislosti na koncentraci kyseliny glykolové lze získat efekt hydratace, peelingu, hloubkové stimulace procesů buněčné obnovy a při nejvyšších koncentracích vliv na škáru. Kyselina glykolová působí proti procesům stárnutí pokožky, podporuje redukci povrchových vrásek, obnovu pružnosti a tloušťky škáry. Kyselina glykolová je vhodná také na akné, neboť reguluje buněčný metabolismus a také procesy v rámci vylučování kožního mazu, čistí a zklidňuje. Kyselina glykolová, zejména v nižších koncentracích, přispívá ke zvýšení hydratace pokožky prostřednictvím stimulace biosyntézy ceramidů, která probíhá pod vlivem kyselin. Kyselina glykolová v nízkých koncentracích způsobuje odlupování rohové vrstvy pokožky a současně reguluje proces jejího rohovatění a odstraňuje jizvy a barevné změny.

Ve vyšších koncentracích kyseliny (nad 20 %) penetrují škáru a stimulují produkci glykosaminoglykanů (GAG), které jsou odpovědné za udržení vody v pokožce. Prostřednictvím stimulace elastinových a kolagenových vláken mají silný účinek také na fibroblasty a na produkci mukopolysacharidů, což výrazně zlepšuje napnutí pokožky, redukuje vrásky a brázdy a také fotostánutí kůže. Kyselina glykolová stimuluje elastická vlákna, zlepšuje mikrocirkulaci v pokožce, kůže je vyhlazená a optimálně napnutá.
L-Arginina
Arginin je mimořádně vhodný pro osoby trpící atopickou dermatitidou, která se mj. vyznačuje nedostatkem močoviny. Zvyšuje hydrataci pokožky, posiluje ochrannou bariéru a zmírňuje projevy onemocnění. Náprava poškozené kožní bariéry souvisí také s vnitrobuněčnou hladinou draselných iontů a draslíkovými kanály. Jejich blokátory způsobují zpomalení regeneračního procesu a naopak: obnova draslíkových kanálů urychluje opravu bariéry, a to již po první aplikaci látky, která působí na draslíkové kanály. Arginin je jednou z mála kosmetických složek, které tyto kanály otevírají. To ve spojení se značným zvýšením hladiny močoviny v pokožce způsobuje, že arginin má unikátní hojivé a regenerační vlastnosti. Úspěšně jej lze doporučit všude tam, kde byla pokožka poškozena - ať již náhodně, kde následkem je rána, nebo účelně použitím kyselinového peelingu.

Aloe Vera
(Aloe Barbadensis Mill.)

Šťáva z listů aloe je součástí mnoha kosmetických a farmaceutických výrobků. Používá se externě, dosahuje do nejhlubších tkání organismu. S ohledem na zklidňující a hydratační vlastnosti se používá ve výrobcích pro regeneraci a péči o pokožku při slunečních popáleninách, podráždění a po kousnutí hmyzem. Aloe má také protizánětlivý účinek, díky tomu podporuje hojení ran, popálenin a zranění a také stimuluje regeneraci buněk a má analgetický účinek. Aloe zpomaluje procesy stárnutí pokožky, proto se používá ve výrobcích určených pro zralou pokožku, aby byl zachován její svěží a zdravý vzhled. Aloe lze používat i na tu nejcitlivější pokožku, neboť zajišťuje ochranu bez rizika podráždění.

Allantoin

Allantoin je složka se zklidňujícím, protizánětlivým a regeneračním účinkem, který stimuluje buněčné dělení a díky tomu přispívá k obnově a hojení poškozené pokožky. Zmenšuje zarudnutía podráždění pokožky, hydratuje, změkčuje a vyhlazuje pokožku, chrání před vnějšími faktory a volnými radikály. Allantoin je složka, kterou dobře toleruje i nejcitlivější pokožka, patří k látkám nezpůsobujícím alergii, přecitlivělost ani podráždění. Je to složka, která neucpává póry.
Přípravky s přídavkem allantoinu jsou vhodné v případě drobných ranek, povrchových popálenin, podráždění, odřenin, na popraskanou a ztluštělou kůži, pokožku se sklonem k alergiím a podráždění a také na aknózní pleť a pokožku s lupénkou a ekzémem.

AQUALARE

Komplex Aqualare je inovativním spojením intenzivně hydratačního betainu a drobných částic nezesítěné kyseliny hyaluronové, spojených krátkými řetězci, s hustší podobou zesítěné kyseliny hyaluronové, který intenzivně revitalizuje, zůstává v pokožce déle a zajišťuje optimální hydrataci po dobu 48 hodin.

Arnika horská
(Arnica Montana L.)

Je rostlina obsahující vysoké množství mastných kyselin, aminů a fytosterolů. Extrakty jsou dobře vstřebávány pokožkou: dostávají se ke kapilárám, které zpevňují a stahují. Podporují krevní oběh, zmenšují otoky a zarudnutí, zklidňují podráždění, poškození a zánětlivé stavy pokožky. Čistí a regenerují. Arnika vykazuje také protizánětlivý účinek - je vhodná k péči o mastné vlasy a pokožku. Zmenšuje otoky, opuchliny a bolestivost pokožky. Navíc zvyšuje odolnost krevních vlásečnic a stahuje je.

V kosmetice se využívá zejména to, že extrakty získané z květů arniky penetrují pokožku a dostávají se ke krevním vlásečnicím, stahují je a posilují. Pokud dojde k poškozeníkrevní vlásečnice, plazma neproniká přes zpevněné stěny do tělesných dutin. Takový účinek je vhodný k ošetření pokožky s rozšířenými žilkami.

Arganový olej

Arganový olej je neocenitelnou složkou kosmetických přípravků. Říká se mu elixír mládí, zejména díky vysokému obsahu tokoferolů, čili vitamínu E (v tom Beta-tokoferolu, Gama-tokoferolu a Delta-tokoferolu), které chrání organismus proti stárnutí buněk a hrají velkou roli v boji proti oxidantům. Až 80 % jeho objemu tvoří nenasycené mastné kyseliny Omega-6. Arganový olej je hitem v kosmetice proti stárnutí (anti-aging).

Arganový olej je vhodný proti vráskám, předčasnému stárnutí pokožky, je dokonalý pro zralou pleť. Prostřednictvím obnovy hydrolipidové vrstvy pomáhá redukovat vrásky, proto se s jeho použitím daří udržet mladistvý vzhled pleti. Díky přírodním antioxidantům chrání organismus před volnými radikály. Má silné hydratační vlastnosti, zpevňuje a napíná pokožku, chrání před účinkem škodlivých vnějších faktorů, jako: slunce, vítr, chlad, stres,a navíc má vysokou schopnost regenerovat pokožku. Používá se také při ekzému, na popraskanou kůži, zmírňuje příznaky akné, alergie a spálení od slunce.

Avokádový olej

S ohledem na změkčující, antioxidační účinek a zpomalování stárnutí je avokádový olej všeobecně používanou složkou kosmetických přípravků, zejména přípravků proti vráskám, hydratačních a změkčujících drsnou pokožku. Obsahuje kyseliny: olejovou, linolovou, palmitovou a stearovou. Díky tomu může pronikat hlubokodo pokožky a náležitě ji ošetřovat. Kromě mastných kyselinobsahuje lecitin, aminokyseliny, minerální soli, vitamíny A, E, C, D a také draslík a železo. Díky vysoké koncentraci vitamínu E je avokádový olej schopen pronikat do nejhlubších vrstev kůže, dodává jí tak hladkost a pružnost a zjišťuje relaxaci a zdravý vzhled. Kromě toho se také používá do vlasových kondicionérů. Obsaženésložky regenerují a vyživují zničené vlasy a současně stimulují prokrvení pokožky hlavy, což omezuje vypadávání vlasů.

Arlatone Duo

Systém čisticích prostředků, který účinně čistí a nenarušuje fyziologickou rovnováhu. Nezpůsobuje podráždění.